Goedenavond,
 

Jaar rapport 2015 - Beleggen UMA -5,9% & ULTA -2,2% & ELTA -13,8%, Totaal resultaat -11,4%
 

Het tweede jaar trading via Lynx is minder succesvol afgesloten. Het ging formidabel tot maart 2015. Vanaf 1 maart is ook ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen portefeuille toegevoegd. Hiermee is mijn Privé TOP-25 portefeuille compleet waar ik in handel sinds 1993! Sinds 1998 handel ik al via InterActiveBrokers ook in deze portefeuilles.

Per 01 maart 2015 is ELTA dus toegevoegd waar ik met 1 eenheid (vanaf € 10.000) aan meedoe middels 100% effectenkrediet op UMA & ULTA. Uiteraard heb ik dit jaar hiermee wel extra risico gelopen. Want evenals vorig jaar ging het tot de zomer goed en stonden we op flinke winsten tot dat deze dag kwam:

Black Monday 24 augustus 2015, de dag die ik niet snel zal vergeten werd voor mij en mijn klanten een git zwarte maandag. In tegenstelling tot vorig jaar oktober werd de stoploss nu wel in werking gezet en UMA & ULTA werden die dag compleet verkocht. Een week later werd ook ELTA verkocht die middels een nieuwe WEEK CRASH indicator werkt.

Achteraf hadden we die dus ook beter op UMA & ULTA kunnen toepassen dat had ons +28% extra rendement opgeleverd en hadden we dit jaar met winst afgesloten. Maar goed gedane zaken nemen geen keer en achteraf kijk je een koe in de kont! Blij word ik er uiteraard niet van! Het enige wat er wel positief van is gekomen, is dat ik voor het eerst een andere stop methode ben gaan gebruiken, de WEEK CRASH indicator.

Op 31 december 2015 stonden de portefeuilles UMA, ULTA & ELTA op -11,4% inclusief kosten, dividend, rente (excl. TraderWinkel).
 

Hieronder treft u een overzicht van mijn Lynx Account van 2015, [ KLIK HIER voor 2014 ]

Het resultaat zoals u ziet is -11,40% over het jaar 2015. Het dividend compenseert dit jaar helaas niet de kosten, maar dat kan dit jaar wel weer eens anders zijn en hopelijk ook de winsten, want voorspellingen geef ik niet!

 

Grafiek LD-LYNX sinds 20 januari 2014 ( Lynx: UMA,  ULTA + ELTA) resultaat +54%, in 2015 -11,40% verlies

Legende:

  • LD-LYNX portefeuille

  • AEXNASDAQ en DOW JONES index

  • START kapitaal EUR 10.000 (rood)

  • YTD % rendement: is het rendement van dit jaar Licht Blauw is NASDAQ, Oranje is DOW JONES, Groen is AEX en Donker Blauw is ELTA, ULTA en UMA portefeuille.
     


 

Grafiek UMA - USA Momentum sinds 20 januari 2014, resultaat +69%, in 2015 -5,89% verlies


 

UMA & ULTA hebben de snelste daling sinds ooit gehad tijdens de Black Monday op 24 augustus. De Trailing Stop werd geraakt en dan moet ik verkopen want signaal is signaal. Zoals ik hierboven ook al schreef achteraf kijk je een koe in de kont, maar wat als we hetzelfde hadden gehad in de jaren 2000 / 2003 en 2008 / 2009 dan was er nog eens 50% of meer vanaf gegaan en hadden we achteraf kunnen lachen, maar helaas het mocht deze keer niet zo zijn.

Ik had trouwens net voor 24 augustus nieuwe algoritmes geschreven voor een WEEK CRASH indicator en die pakte flink beter uit als mijn CRASH Indicator die ik sinds 1998 gebruik voor ELTA. Het resultaat was dan ook aanzienlijk beter en zelfs beter als de Trailing Stop methode die ik gebruikte voor ULTA & UMA.

Daarom ik heb besloten om de WEEK CRASH Indicator als "leading indicator" te gaan gebruiken om in of uit de markt te gaan voor alle portefeuilles. In principe ben ik namelijk tegen optimaliseren, maar dit was een te grote verbetering om te negeren. Na 24 augustus dus ook veel testen gedaan met uiteindelijk meer rust en een beter resultaat, nu hopelijk ook in de toekomst!

 


 

Grafiek ULTA - USA Lange Termijn Aandelen sinds 01 oktober 2014 resultaat +6,4%, in 2015 -2,2% verlies


 

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen is per 01 maart 2015 gestart. Privé had ik in ELTA de eerste 2 maanden al 25% winst. Dat was dan ook gelijk de hele winst van het jaar. ELTA startte wat dat betreft zeer ongelukkig met trading.

Het afgelopen jaar had ik privé met ELTA een winst van +9,67% en met trading via Lynx werd dat helaas -13,8%. Maar goed beleggen doe je niet voor één jaar!

 


 

Grafiek ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen sinds 01 maart 2015 resultaat -13,8%, in 2015 -13,8% verlies


 

PS. Als u de saldo's van de grafieken hierboven van: UMA, ULTA & ELTA bij elkaar optelt en trekt daar € 10.000 effecten krediet vanaf komt u uit op het bedrag van mijn Lynx Account waar u een overzicht van aantreft bovenaan deze nieuwsbrief!

 


 

Geduld & Discipline zijn de gouden tips in beleggen.
Zoals u hierboven ziet kan een flinke daling zomaar weer uit het niets opduiken. Het geduld & discipline wordt dan behoorlijk op de proef gesteld. Is er een verkoop signaal dan moet men erna handelen anders heeft men geen systeem en doet men maar wat! De ene keer pakt het goed uit en de andere keer minder. Vorig jaar pakte dus de Trailing Stop héél goed uit, dit jaar héél slecht. Mede hierdoor heb ik veel getest en besloten om mijn nieuwe WEEK CRASH indicator als "leading indicator" te gebruiken voor al mijn portefeuilles om in of uit de mark te stappen!


PS. Kan ik u deze rendementen ook belovenNEE ik kan u alleen beloven dat ik er met mijn eigen geld in zit. Daarnaast kan ik u geen enkele rendement beloven en geloof mij dat kan niemand!!!

 Aandelen systemen volgen is mogelijk middels de volgende portefeuilles:

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie.

 


Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

 

We hebben 19 gasten en geen leden online