Tips2Trade DAG & WEEK CRASH INDICATOREN!


Tips2Trade werkt met eigen ontworpen algoritmische indicatoren zoals de "CRASH indicatoren"!

Deze beslissen om wel of niet te beleggen. Bij een verkoop signaal wordt de gehele portefeuille dan ook verkocht! Meestal tussen de 3 á 7 jaar is er CRASH gevaar, dat wil nog niet zeggen dat er een CRASH komt! Want "The Holy Grail Indicator" bestaat niet en is er ook niet.

De WEEK CRASH Indicator is de "Leading Indicator" om wel of niet te beleggen.

Hierboven de AEX met uitkomst van de CRASH indicatoren. Zonder CRASH indicator heeft de AEX sinds de start vanaf 04 maart 1983 t/m 08 december 2017 een gemiddeld rendement van +7,4% per jaar met CRASH indicator is het rendement +12,5% per jaar.
 

De eerste echte crash voor de AEX in 1987 gaf de CRASH indicator al aan om in oktober 1987 CASH te gaan 1 dag voordat de AEX -12% daalde om vervolgens meer als -35% te dalen.

De tweede grote crash voor de AEX in 2000 gaf de CRASH indicator al aan om in september 2000 CASH te gaan waarna de AEX maar liefst -57% daalde.

De derde grote crash voor de AEX in 2008 gaf de CRASH indicator al aan om begin januari 2008 CASH te gaan waarna de AEX maar liefst met meer dan -60% daalde.


De CRASH indicator gaf meerdere signalen in deze periode dan alleen de 3 echte grote crashes. Zoals gezegd de "Heilige Graal Indicator" bestaat niet. Vroeg of laat faalt iedere indicator of belegging systeem wel eens. Dat is niet erg zolang de positieve signalen maar beter zijn dan de negatieve signalen.

 


 

TOPS-25 portefeuille met en zonder CRASH indicator + AEX

Periode 2000 - 2003 cash,  periode 2008 - 2009 cash en periode 2011 nogmaals correctie. Er wordt geen geld verdient, maar veel belangrijker er wordt niet fors verloren. Hierdoor kan op lagere niveaus ingestapt worden, waardoor resultaten vaak hard oplopen.

Augustus 2015, "De Bami Crash" de indicator zat er flink naast. Daarna nogmaals een uitglijder in januari 2016. Maar de totale schade is behoorlijk ingelopen sinds juni 2016. Houdt vast aan je beleggingsysteem ook na dalingen!

Naast deze CRASH indicatoren wordt ook gebruik gemaakt van eigen T2T index om aandelen te selecteren.

Discipline is bij beleggen cruciaal, volg een systeem. Doe je het namelijk niet dan doe je maar iets! Augustus 2015 zaten de CRASH Indicatoren er flink naast, maar uiteindelijk zijn de verliezen behoorlijk ingelopen. Spreiding is zeer belangrijk. Herstel van verliezen heeft soms tijd nodig, besef dat goed als u wilt beleggen!

 

Beleggen, daytrading, investeren etc. doet u voor de lange termijn! Ieder systeem faalt ooit eens, heb dus altijd minimaal een beleggingshorizon van 5 jaar. Heeft u dat niet? Dan kunt u beter niet gaan beleggen!